Obuka i radionica o socijalnom preduzetništvu u Zrenjaninu

Mladi ste, nemate posao, imate društveno odgovornu ideju?

Prijavite se radionicu koja se održava u ponedeljak, 28. novembra, u prostorijama Regionalnog edukativnog centra Banat u Zrenjaninu od 10.00 do 13.00h (dr Kornela Radulovića 18 – bivša Prva proleterska).

Imaćete priliku da upoznate uspešne mlade preduzetnike i da čujete njihove priče. Za učešće na radionici možete se prijaviti putem email adrese edukacijeprevent@gmail.com do 27. novembra sa naslovom “Obuka o socijalnom preduzetništvu u Zrenjaninu”.

Od podataka je potrebno poslati ime i prezime, godište i radni status (zaposlen/a -nezaposlen/a). Broj učesnika je ograničen. U slučaju velike zainteresovanosti prednost će imati nezaposleni mladi. Učešće je besplatno.

Obuka o socijalnom preduzetništvu se organizuje u okviru projekta MLADI SU IZVOR ENERGIJE koji sprovodi Udruženje Prevent, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Partneri u realizaciji ove aktivnosti su Akademsko tutorstvo za sticanje preduzetničkih veština, Regionalni edukativni centar Banat i Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat.

Šta je socijalno (društveno) preduzetništvo?

  • Društveno preduzetništvo je poslovanje koje čini dobra dela
  • Pokretač socijalnih inovacija i preoblikovanje različitih društvenih polja (zdravstvo, životna sredina, obrazovanje, socijalna zaštita, razvoj preduzetništva i dr.) i rešavanje društvenih problema
  • Svrha društvenog preduzetništva je ostvarivanje maksimalne koristi za ljude (ostvarivanje pozitivnih efekata na društvo, lokalnu zajednicu, zdravlje stanovništva, prirodnu sredinu i dr.), a ne samo maksimiranje profita
  • Ekološki ciljevi (u širem smislu) su ciljevi društvenog preduzetništva
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.