Prikazivanje dokumentarno-animiranog filma “Gde je dom?” u Novom Sadu

Dokumentarno-animirani film “Gde je dom?”

Datum: 23.12.2019.

Vreme: 19h

Mesto: Svečana sala, Filozofski fakultet, Novi Sad

Ulaz je besplatan.

Dokumentarno-animirani film “Gde je dom?” prikazuje sećanja dvojice mladića čije se odrastanje razlikovalo od većine njihovih vršnjaka. Slađan i Dragan su kao veoma mladi dospeli u dom za nezbrinutu decu, na mesto koje je trebalo da za njih bude utočište od porodičnih problema.

Gotovo 20 godina nakon dolaska u dom oni se prisećaju najranijih dana svog detinjstva, prvih utisaka iz doma, iskustava koja su ih zauvek obeležila, odnosa sa drugom decom i vaspitačima, teških i lepih trenutaka, izazova i prepreka preko kojih su morali preći nakon započinjanja samostalnog života. Kroz njihove priče prelama se jedan poseban pogled na odrastanje i porodicu, prijateljstvo i ljubav, patnju i usamljenost, hrabrost i istrajnost.

Prikazivanje filma biće u ponedeljak, 23. decembra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu od 19 časova u svečanoj sali . Nakon prikazivanja filma, biće održan razgovor sa glavnim akterima filma, producentkinjom i rediteljem. Ulaz je besplatan.

Film je kreirao Beogradski centar za ljudska prava|BCHR u sklopu projekta ‚‚Mladi u riziku od socijalne isključenosti” koji u partnerstvu sprovode organizacije iz zemalja regiona: NVO Juventas, Prevent, Asocijacija Margina, HOPS, Arsis, Labyrinth.

Prikazivanje filma “Gde je dom?” u Novom Sadu organizuje Udruženje Prevent u okviru projekta “Dozvolite da se predstavim” uz podršku Omladinskog saveza udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“.

Režija: Saša Perić
Autori koncepta i scenaristi: Demir Mekić, Saša Perić, Nebojša Petrović, Petar Mitrić
Autor animacije: Nebojša Petrović
Producenti: Nevena Nikolić, Petar Mitrić
Kamera: Marija Momić
Istraživački rad: Demir Mekić, Saša Perić, Nevena Nikolić
Snimanje zvuka: Bojan Palikuća
Dizajn zvuka: Maja Ćurčić
Kompozitori: Marko Đukić, Maja Ćurčić
Montaža: Miloš Korać
Konsultanti: Slavica Milojević, Marko Glišić
Dizajn plakata: Uroš Ranković

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.