Obeležavanje svetskog dana zdravlja u Novom Sadu

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja organizuje 7.04.2014. godine na prostoru ispred studentskih domova “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović”, iza zgrade Zavoda (Ulica Dr Sime Miloševića br. 6) od 11 do 13 časova javnu manifestaciju „Zajedno za zdravlje!“.

Ovogodišnja tema Svetske zdravstvene organizacije je „Vektorske zarazne bolesti: mali ubod, velika opasnost“.

Centralna atrakcija će biti maketa kolona (debelo crevo) koja je interaktivna iprezentuje kako izgleda rak debelog creva, kako do njega dolazi i kako ga sprečiti. Na manifestaciji će učestvovati Institut za javno zdravlje Vojvodine, Centar za prevenciju Doma zdravlja „Novi Sad“, predstavnici farmaceutskih kuća, nevladine organizacije i studentska udruženja. Tokom manifestacije će biti održana i serija aktivnosti vezana za podizanje svesti o širenju vektorskih infekcija (bolesti koje prenose insekti i životinje).

Događaj će biti centralna gradska manifestacija kojem će prisustvovati predstavnici grada, ugledni profesori, stručnjaci iz oblasti prevencije i unapređenjazdravlja i mnogobrojni studenti i mladi ljudi. Skup će otvoriti univerzitetski hor „IUVENTAS“ i član gradskog veća zaduženog za zdravstvo prof dr Zoltan Horvat.

Udruženje Prevent će takođe biti jedan od učesnika.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.