Javna akcija “Probudi se, budi tolerantan” u Sremskoj Kamenici 16. novembra

U periodu od 1. do 3. novembra 2013. godine u prostorijama Vojvođanskog Omladinskog Centra u Sremskoj Kamenici, Udruženje Prevent je održalo trodnevni trening za mlade na temu Aktivno uključivanje mladih u društvenu zajednicu.

Trening je deo projekta ‘’Aktiviraj se i ti!’’ koji Udruženje Prevent realizuje uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu grada Novog Sada – Kancelarija za mlade. Na treningu su se učesnici na zanimljiv i kreativan način upoznali sa osnovama aktivizma i načinima na koji sami mogu da postanu aktivan deo društva.

Nakon tri dana druženja i kreativnog i ličnog rada, trening je uspešno zavrešen, a kao njegov rezultat nastala su četiri plana javnih akcija koje su učesnici podeljeni u grupe sami osmislili. Javne akcije su vezane za prigradska mesta u opštini Novi Sad, i na njima će biti obeleženi važni datumi iz oblasti zdravlja i ljudskih prava.

Prva javna akcija je zakazana za 16. novembar u centru Sremske Kamenice. Mladi aktivisti će akcijom “Probudi se, budi tolerantan” na zanimljiv način obeležiti Međunarodni dan tolerancije u periodu od 12 do 16h. Vidimo se u Sremskoj Kamenici!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.