Aktivnosti povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv side

Udruženje Prevent započelo je svoje aktivnosti povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE šestodnevnom obukom za nove volontere, a nastavilo plesnim performansom “Humani Iskreno Vole” u Školi za dizajn “Bogdan Šuput” 19. novembra.

Takođe, tokom novembra bio je raspisan konkurs za izbor najboljih plakata i fotografija na temu prevencije HIV-a i smanjenja diskriminacije. Aktivnosti su nastavljene besplatnim savetovanjem i testiranjem na HIV u Kikindi 27. novembra.

U petak, 28. novembra, plesni performans “Humani Iskreno Vole” biće odigran u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata od 9.30h, a od 11.50h u Saobraćajnoj školi “Pinki”.

Besplatno savetovanje i testiranje na HIV, koje se sprovodi u saradnji sa Institutima i Zavodima za javno zdravlje, radiće se još i:
30. novembra od 11 do 14 časova u centru Sremske Kamenice, 1. decembra od 10 do 13 časova na trgu u Subotici u saradnji sa organizacijom Stav+, 2. decembra od 14.30 do 16 časova u Sremskoj Mitrovici, a od 17.30 do 19 časova u Šidu i 4. decembra u prostorijama Udruženja Prevent na adresi Jovana Subotića 19.

Centralna manifestacija na Svetski dan borbe protiv SIDE je treći Pozitivan koncert koji ima humanitarni karakter. Program počinje u 19 časova otvaranjem izložbe i dodelom nagrada za najbolja idejna rešenja plakata i fotografija koji su pristigli na konkurs. Nastavlja se u 19.30 plesnim performansom “Humani Iskreno Vole” koji izvode članovi Kluba umetnika Bina KUB, a od 20 časova počinje muzički deo programa u okviru kojeg nastupaju bendovi Drunkards, Dora Maar i Iskaz. Ulaz je besplatan, ali se apeluje na posetioce da ponesu bar jedan slatkiš za decu koja žive sa HIV-om. Koncert će biti održan u novosadskom klubu “The Quarter” 1. decembra. Dodela paketića biće 26. decembra.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.